Energi med Konmari - life changing magic

Rensa ut - köpa nytt?
Nej självklart inte.
 
Det här är inte en sån typ av rensningsteknik som kör med "en ut, en in"-metoden och tacka gudarna för det. Never works.

Det handlar om att behålla det som ger dig energi.
 
De flesta människor brukar känna av att de inte alls vill köpa något nytt, vilket är helt fantastiskt för detta galna konsumtionssamhälle. En del personer har blivit myckrte bättre på att verkligen köpa bara det som spark joy.
 
Imorgon kommer ett sponsrat inlägg från Zalando med inspiration på vårkläder. Det kommer att vara adlinks och jag råder dig att inte klicka på en enda av dessa länkar unless du har rensat ut, iallafall din garderob i kategorierna kläder, skor, smycken och accessoarer. När du har gjort det, och upplever att något av det som finns i morgondagens inlägg spark joy, alltså glittar.
 
 
Efter-bild från senaste garderobsrensningen. Enligt feng shui ska man hänga kläderna i färgordning, enligt KonMari ska man helst vika kläderna, men hänger du de så ska du hänga de i storleksordning med kortaste kläderna längst till höger, för att det, enligt henne, ger dig mer energi. Men för all del, prova att hänga kortast från vänster och känn efter själv om du märker skillnad.
 
 
Eftersom att jag, vid det tillfälle jag skriver detta, inte har påbörjat min garderobsrensning för denna gång (tre månader sen sist), så har jag självklart inte klickat hem något av dessa. Egentligen vill jag inte rekommendera något jag själv inte provat, däremot gillar jag Zalando mer nu då det är fri frakt och fri retur. Big up för den! 
 
 
 
 
 


Sälj, skänk eller släng!
Det du inte behåller från din rensning, kan du göra vad du vill med. Förslagsvis säljer du, skänker du eller slänger du. Eller så kan du laga det. Men händer det?
 
När jag konmariade för två år sen i min gamla lägenhet som du läste om igår, så lade jag en del prylar i en laga-kasse. Gissa vad? Den står kvar. I "tredje rummet", som vi kallar det. Som egentligen är ett kontor men som har blivit det rum där vi trycker in all skit när vi får gäster.
 
Och det är inte en stor påse, det är en liten liten påse från Rosenserien med Tony Irvings fräscha nuna. Och i den påsen ligger det klockor som behöver byta batteri, och små fejljus som också behöver nya batterier. Inget avancerat alltså. 
 
Innan du börjar ditt rensande får du som order i boken att ställa fram kartonger eller påsar som är till för vad du ska göra med dina prylar sen.  Jag ÄLSKAR exempelvis att stå på loppis, så jag säljer gärna grejerna.
 
Det här är en av de bästa loppisarna jag varit på: i Årstaberg. Jag sålde som smör and it kept me busy, tyvärr var min kille inte lika exalterad.
 
Jag brukar också anordna klädbytardagar, där vi byter kläder, och det som blir över skänker vi till välgörenhet. Du gör såklart det som passar dig bäst. Du kanske inte vill lägga energi på att sälja grejer, och då ser du till att delegera det till någon som gillar det, eller skänker.
 
Ett företag som det är rätt omstritt om och som fått recensioner av spridda skurar är företaget Sellpy. En tjänst som gör allt åt dig, både hämtar och säljer. Perfekt för dig som bara vill ha jobbet gjort och inte har ett behov av att tjäna så mycket på det. Personligen så gillar jag det för att jag blir av med grejerna, och jag har lärt mig att jag tyvärr inte får ut så mycket pengar som jag skulle vilja. Å andra sidan är alternativet att jag lägger upp prylarna på blocket eller väntar på en loppis, och då ligger de ändå bara och samlar damm - och själva grejen med rensningen är ju att det ska BORT, så att vi skapar energi!
 
 
 
Just detta hämtades här hemma av en bekant, som anordnade en "kom-och-fynda"-helg hemma hos sig. Han själv skulle flytta och behövde rensa hemma, så han bad alla som ville att rensa sina hem, han kom och hämtade allt och sen kunde alla komma hem till honom fredag-lördag och ta vad de ville ha. Supersmart!
 
Hur som helst, kika in på Sellpy och se till att både läsa och vara införstådd i deras regler innan du påbörjar. Du kommer till Sellpy här.
 
Gillar du att stå på loppis? Vad är dina bästa loppistips?
Säljer energi i form av MÖBLER
Jag har ju gjort några utrensningar på det som är fantastiskt och som jag är tacksam för, och som inte spark joy för mig. Så därav säljer jag lite olika saker. Finns blogginlägget kvar så finns grejerna kvar.
 
Allt finns att hämta i Älvsjö.
 
Se till att det är något som spark joy för dig innan du investerar i det bara ;) 
 
Detta är ett soffbord från IKEA, LACK. Listen på kortsidan har gått av men finns kvar om du vill klistra dit den, eller för all del göra om bordet helt.
100 kr
 
 
Hallförvaring, funkar fint och är helt och rent. Går att nedmonteras om du skulle vilja.
450 kr (prutbart vid snabb hämtning)
 
 
Mestadels drama, ekonomi eoch personlig utveckling men det finns några andra godbitar också. 
20 kr styck, paketpris kan ordnas. Kan skickas och då står mottagaren för frakt.
 
 
Jag har ett gäng med fina kläder också, skulle ni vilja se de också? Hela och rena såklart.