Energi med Konmari - life changing magic

Mer huvud&ego än själ&känsla?
Hej kompisar!
En sak som konmarimetoden har bidragit till mig med, är att jag har lärt mig känna. Jag ska förklara.
Mestadels har jag i mitt liv varit mycket i huvudet. Med det menar jag att jag styrts av tankar som handlar om rädslor, mål eller strategier. Det slog mig för nåt år sen att jag inte minns när jag skrattade eller vad lycklig senast.
Busy life och för lite återhämtning.
Som ni förstår har jag kraschat bara en och tre gånger, det gör man liksom när det enda man funderar på "kommer det här ge mig nåt, är det bra för mig att synas här?" och hela kroppen skriker att den inte vill men hjärnan säger "joo kom igen, du förväntas vara där! Tänk vad bra bilder du får, folk förväntar sig det här av dig, det här passar ditt personliga varumärke, det finns ju ingen LOGISK förklaring till varför du inte ska göra det där, det där är bara rädslor, dom är ju fake så skit i dom!". OCH. SÅ. VIDARE.
Du vet känslan av att allt är grått? 
När jag började rensa med konmari-metoden så var jag ju liksom TVUNGEN att lära mig känna efter, eftersom att det är det hela metoden går ut på. Att "keep what sparks joy" - spara det som ger dig glädje/pirrar till/ger dig energi. Eller som Marie K själv säger det; "det ska kännas som att det går en stöt genom kroppen när du håller i det". 
Det är inte det lättaste på en gång, att känna efter. Det har krävts några rensningar i de olika kategorierna för att faktiskt, VERKLIGEN, förstå vad hon menar. Och OH BOY, när jag förstod vad hon menade.
Har du också utmaningar med att känna efter? Kanske för att huvudet går igång direkt med sina argument. Övning: Titta på bilden ovan denna och sen denna bild. Känn efter hur det känns när du tittar på båda bilderna. Vilken får dig att le? Vilken känner du mest glädje inför? Det är så det ska kännas. Följ den känslan.
Det som gör det så häftigt är att det ju inte bara from now on appliceras på kläder eller mattor, utan det rör sig vidare till alla kategorier i livet. Vill jag umgås med den här personen idag? Vill jag gå på det där eventet? Vill jag göra den här aktiviteten? Vill jag samarbeta med den här personen? 
Fokus för mig har blivit att fråga min kropp vad den behöver, och att sålede lyssna in vad hjärnan säger när den börjar babbla om mål och strategier igen. Jag tränar oändligt mycket på att följa känslan just nu, min själ, min inre vägledning.
ÖNSKAR att det såg ut såhär varje gång jag mediterade 😂. Hoewever, så är meditation eller bara att sitta i tystnad ett riktigt bra verktyg för att bara vara, och lyssna inåt. Börja smått och öka. Assvårt för mig i början, så jag började ställa alarmet på en minut, sen ökade jag när jag tyckte en minut kändes för kort.
En insikt jag fick tidigare i år när jag hade skapat mig ett läge och tillstånd där jag verkligen "var tvungen" att prioritera och sortera, var att det jag tidigare fyllt mina veckor med, var till 95% saker som kändes okej eller som hjärnan hittat på att "det där är bra för dig, såhär borde du göra". Det är ju KATASTROF. OCH en extremt värdefull insikt. För jag VILL ju ha veckor som är fyllda med 95% precis tvärtom; aktiviteter och människor som sparks joy och ger mig energi. Saker där kroppen bara pirrar av glädje.
För mig har det inte gått på en handvändning, det är verkligen en process att skapa det livet - för mig. Att bara lära mig känna efter vad skillnaden är har varit en resa i sig, sen att agera på det och att skapa vanor och strukturer av det. Jag ser med tillförsikt på vad jag kommer att se till att livet erbjuder, och eftersom att jag känner mig själv så jäkla bra så är det lättare att välja och välja bort.
En del i att konmarimetoden har funkat så bra för mig är att jag hela livet haft supermycket beslutsångest. Alltså av små, töntiga grejer som ändå givit mig huvudvärk. Beslutsångest är ju bara symptom på något annat, och det utfroskar jag just nu, och därför har att känna efter istället för att tänka efter varit ett helt nytt sätt för mig att göra val på. Och du vet vad man säger; bara en idiot gör samma sak och förväntar sig ett annorlunda resultat ;). 
Gör du dina val mest baserat på vad hjärnan eller känslan säger? Dela med dig och inspirera oss!
Vad shoppar du?
Hej kompis!
Det här är INTE ett samarbete.
Igår skrev jag lite om fördelarna har jag fått tack vare att jag börjat rensa med konmarimetoden. En sak är det här med shopping. Jag shoppar nästan ingen längre (förutom mat, det behövs ju tydligen), och jag lämnar mycket av mina saker på second hand eller säljer vidare.
Häromdagen fick jag ett mejl från myrorna som konkret visar på vad som händer om 1.2 miljoner svenskar köper second hand istället för nytt. 
"Om konsumenterna köpte 1 kilo mindre nytt och 1 kilo mer second hand kommande året, skulle det innebära att vi sparade 8100 liter rent vatten per person." Vem blir inte sugen på att handla mer hållbart liksom?
Något som förvånar mig, eftersom att rensning är porr för mig, är detta.
"Hur ser det ut när det kommer till att tillvarata befintliga resurser? På frågan om hur stor andel av kläderna i garderoben som man har använt det senaste året anger 7 av 10 svenskar att de bara använder hälften – eller mindre. Trots att garderoben är full av kläder som inte används, så rensar vi knappt. 7 av 10 sorterar ur sin garderob en gång om året eller mer sällan. Dessutom säger 1 av 5 svenskar att de slänger kläderna de rensat ut."
assorted book lot
 
Jag ska inte sticka under stolen med att jag absolut kan bli bättre på att handla hållbart när jag väl handlar. Och jag förstår också att vi ibland vill ha verkligen JUST den där möbeln från just det där stället som ska se ut JUST sådär som vi drömt om.
Men jag kommer iallafall tänka efter nästa gång jag shoppar; behöver jag just den där nya grejen, eller kan jag lika gärna köpa det second hand? Tradera, Blocket, Myrorna, Sellpy, Biblioteket, bokbörsen- ja det finns många bra alternativ och fler än de jag räknade upp nu. 
selective focus photography of hanged clothes
Hur gör du när du rensar? Slänger? Skänker? Gör om? Dela med dig och inspirera oss! 
Det här är INTE ett samarbete.
Vad har du för resultat av konmari?
Hej kompis!
 
Jag vet, att shoppa och konmaria hör ju inte riktigt ihop. Vi fokuserar ju faktiskt på att rensa BORT och bara keep what sparks joy! Och med det hör ju att vi skänker TILL second hand eller till andra, vilket är fantastiskt bra. Men hur är det med vår shopping? Följer vi hela linan ut och också handlar det som sparks joy på second hand eller handlar vi nytt? Det ska jag skriva mer om imorgon.
 
Sen jag började med konmarimetoden så har jag blivit rätt besatt av att rensa ALLT. De fina effekterna är att jag *skaffat en hälsochacoach för att ta hjälp i att rensa kroppen från slagg och skapa mer energi
*att jag konmariar och nästan bara har saker hemma som ger mig glädje och energi, vilket i sin tur gör det mindre rörigt och stökigt (även om jgs har en bit kvar där såklart)
*jag handlar knappt alls längre och gör jag det är jag noggran med vad slantarna går till. Skapar detta energi eller inte? Är det hjärnan som vill ha detta eller kroppen?
*Är noggrann med vilka relationer som ger och tar mest och ser till att vara i kontakt med folk som ger energi och snabbt avlägsna mig från det som inte intresserar mig.
*Jag har blivit noggrann med att endast delta i aktiviteter som ger energi och gör mig glad, även om vissa saker är "bra" rent strategiskt för mig att vara med på. Gör de mig inte glad så är jag inte där. Varför skulle jag sätta min min energi och glädje på spel?
 
För vissa kanske detta ovan är normaltillstånd men då jag har varit en person som gått väldigt mycket efter huvudet, mål och strategi och som många andra blivit sjuk av det, så är det nytt för mig att känna efter, och framförallt TA HÄNSYN till mig själv och det jag känner, och vara noggrann med det.
 
Vad har DU för resultat av att rensa?