Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

KonMari - KOMONO; Kyl och frys
Hej kompis!
 
Nu har kyl och frys rensats och rengjorts (nåja, torkats)!
 
Såhär såg det ut från början
 
Det första jag gjorde var att plocka ut allt ur kylen.
Dont worry, det stod inte framme länge!
 
Sen ville jag rengöra kylen! Inte nåt groteskt utan bara torka av lite. Jag gjorde det denna gång genom att spruta in rengöringsmedel och köra med disktrasa, och STOPP! I Know. Det är inte min önskerengöring precis. Jag önskar att jag hade haft mer kunskap om hur jag ska rengöra kyl och frys giftfritt och hälsosamt, jag tror inte att det bästa är att köra in en smutsig disktrasa i kylen. Jag fick tips om att bikarbonat och ättikgssprit ska vara bra mot lukt. Jag har inte så mycket lukt, utan mer smulor och typ gammal ketchup. Finns det något annat medel än rengöring? 
 
Hur som helst, det var inte mycket som togs bort, bara det vars utgångsdatum är passerat (alltså waaaaay passerat).
Nån som vet rent generellt hur länge man kan spara mat efter utgångsdatum? Fattar att det är olika beroende på vilken produkt men tipsa gärna i kommentarerna!
 
Såhär ser kylen ut efter
 
Och så var det dags för frysen! Där hade vi faktiskt väldigt få grejer.
Japp, this is it!
 
Jag såg att vi har mycket som vi rent krasst redan skulle kunna använda (så jag fattar inte varför det ligger i frysen och gör onytta) och andra produkter som jag inte ens vet vad det är. Vad ligger egentligen i de där frysta matlådorna, hur länge har de legat där och kan man fortfarande äta det? Hör ju att denna historia kan bli en följetång i Sveriges Radio P3! Anyone up for it? 😅
 
Detta fick stanna kvar i frysen
Känns det lite snålt att ha kvar lussebullar från förra året i frysen eller? 😅
 
Detta förflyttades över till frysen
Kvarglömda öl efter fotbollsmatch. Sjukt bra idé att lägga de i frysen när de är fisljumma och matchen börjar så fort man kommer hem, inte så bra idé att glömma de... note to boyfriend!
 
Och you guys! Nu är jag klar med att ha rensat kategorin Kyl&Frys. Många av underkategorierna rensade jag redan i förra omgången, jag ska väl ta en liten titt på diskbestyren; 
DISKNING
- Disktrasor
- Diskmedel
- Maskindisk
- Disktasor, torkhanddukar
- Diskställ
 
Lärdomar&tips:
Jag hade satt av ca två timmar till detta. Det räckte bra. Nu snabbtorkade jag bara kyl och frys så ett tips är att skapa tid för, och städa undan i dusch/badkar/handfat, att även ta ut, duscha av, rengöra lådor och skivor i kyl och frys, om du har möjlighet att ta ut dom. Det kommer göra det mycket lättare att rengöra!
 
Annars är jag redo för nästa kateogori som äääär *drumroll*: KONTOR, SPEL & VERKTYG!
Visar er underkategorierna imorgon och då kommer även tips till dig som faktksit vill anlita Sveriges första konmarikonsult!