Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

KonMari - BÖCKER
Hej kompisar!
 
I förra inlägget som du hittar HÄR, rensade jag ut smycken! Idag är det dags för livets goda: böcker! 
 
I kategorin BÖCKER är det detta som ska rensas:
o Skönlitteratur
o Faktaböcker, uppslagsverk osv
o Kokböcker, receptböcker
o Fotoböcker/presentböcker 
o Tidskrifter och diverse kataloger 
o Telefonkataloger
o Barnböcker
o Skolböcker
o Hobbyböcker
o Serietidningar 
 
Vad ska vi göra av de böcker vi inte vill ha? Well, att slänga är att häda. Det är det jag har lärt mig, haha. Och nej, jag har inte växt upp i ett speciellt religiöst hem, däremot har jag växt upp i en familj och släkt där man slukar och respekterar böcker och kunskap. Och man slänger inte kunskap, är den devis som präglat mig. (Lite som med pantburkar, vem går egentligen och slänger PENGAR?! Men det är en annan femma. Ha. Ha.).
 
Så de påsar som står redo för att ta iväg böckerna på en ny resa är såklart: Skänka och Sälj.
 
Jag har rensat (behållt) böcker ett par gånger och döm min förvåning då jag spetsade mig själv ytterligare och gjorde det en gång till. Trodde att allt som kunde vara rensat var det, och icke.
 
Så, för att träna på att vara mer närvarande i känslan under rensningen så valde jag att förhålla mig till och hela tiden snegla på det jag skrivit upp som min målbild (ni kan läsa mer om vikten av målbild HÄR). Såhär ser den ut: 
 
 
Jag tänker inte gå in i detalj om hur man skapar en målbild men kort så skriver man ner vad det är man vill ha för resultat med rensningen, och efter varje önskan ställer man sig frågan "varför?" fem gånger. Jag gjorde det och det jag got down to var detta. Plus några fler bilder. Jag valde att ha den uppe för att hela tiden kunna hålla i varje bok, känna efter och sen titta på målbilden och känna efter om det var samma känsla jag fick av boken som av målbilden. Eller kände jag mig tyngd, ångestfylld? Det går lättare och lättare att verkligen känna skillnad, och att våga lita på att kroppen talar sanning.
 
 
 
Såhär såg det ut från början.
 
 
Det är samma antal böcker, bara strukturerade om lite på nedre bilden så att ni skulle få ett hum om mängden.
 
 
De som fick läggas i Sälj&Skänk-påsarna denna gång var såna som jag hade sparat av intellektuella skäl, märke jag under rensningen. Typ "Ja men den här boken fick jag ju av x och han har ju sagt att den VERKLIGEN skulle vara bra för mig" eller typ "Den här har jag ju TÄNKT att läsa/använda flera gånger!"
 
Jag tycker att det gick relativt enkelt och det som blev kvar var detta.
 
 
Som förvandlades till detta.
 
 
Har aldrig sorterat i färg förut men God i love it!!
 
Så det HÄR är något som ger mig energi minsann!
 
Nästa gång är det kategori PAPPER som ska rensas!
 
Hur går det för dig med KonMariandet?