Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

KonMari - SMYCKEN
Hej kompisar!
 
Usch vad det har tagit mig tid att komma igång med denna kategori. Vet inte varför, det blir som något slags motstånd. Jag tittar på min målbild och har verkligen försökt ta mig i kragen men det har känts lite segt en period.
 
Hur som helst, när jag väl satte mig ner för att behålla de smycken som spark joy så blev det... ja, lite tuffare än jag trodde. Jag märkte att jag har sparat en del smycken av sentimentala anledningar, men att de faktiskt inte spark joy. Typ som vissa smycken som jag fått i present på student, konfirmation osv, men som jag faktiskt aldrig använt och som inte passar mig, eller smycken som är superfina men förknippade med sorgliga minnen, vilket betyder att de inte ger mig energi. Så det blev en HEL den rensning.
 
Såhär såg det ut från början.
Två vackre Ikeagarderobssmyckesförvaringar fyllda med smycken
  
Samma smycken utlagda på bordet
 
Jag använder SÄLLAN smycken. Kanske för att känna mig cool (stora silverörhängen och en massa ringar) eller som elegant detalj när jag går bort (glittrigt armband om än diskret). Så det var lätt för mig att gå upp i huvudet, som vanligt, och tänka "hur mycket använder jag detta, vad kan jag använda detta till?". Och som vanligt tog jag ner det till hjärtat igen och tränade på att KÄNNA efter om smycket gav mig energi eller inte.
 
Jag tycker att det var rätt svårt med skillanaden på "ger detta mig energi" och tanken "är detta fint för mig?". För mycket av detta tycker jag verkligen är huuur fint som helst, och gillar det verkligen, men ger dig mig en grad av energi som jag söker och vill ha? Får jag energi av att titta på det och får jag energi av att ha det på mig, röra vid det? 
 
Det är ju inte något att fundera på, det är ju något att känna efter. Men varje gång jag sätter mig ner och ska konmaria så är det som att jag behöver börja om igen med den här "känna"-träningen. Jag tror att det är feedback på att jag KM:ar för sällan 😅.
 
Såhär ser det ut hos mig efter.
Blev rätt mycket som fick ryka...
 
Ena "smyckeskrinet" är tomt. Det jag gjorde sen när jag la in de i garderoben igen var att lägga över lite i den högra så att det känns luftigare. 
 
Apropå att KonMaria för sällan: det finns ju ett event på fejjan som jag skrivit om här , som heter "Klar med KonMari" till midsommar, 18e juni ska de vara klara. Jag vill också vara klar då, även fast jag bara är på kategori ett.  Men jag tänker att det är ett sätt för mig att skynda på.
 
Tiden kommer inte vara ett problem, den har jag. Det är snarare energin. Det tar på krafterna att rota fram allt och lägga det på samma ställe, att fatta mängder med beslut om huruvida det ska behållas eller ej, och om det inte ska det ska det då slängas, skänkar eller kastas? 
 
Och så ska jag lägga det i lådor och dessutom göra mig av med det som ska göras av med. Stå på loppis, lägga på blocket, skänka till välgörenhetsorganisation och så vidare. Och det tar en del på energin, även om det är superkul.
 
Nästa gång är det kategori  BÖCKER som ska finslipas!
 
Hur gör du, kommer du vara klar till midsommar?