Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

Klädbytardag - mina tips!
Hej kompisar!
 
Igår skrev ju jag om att jag säljer kläder med Sellpy vilket känns superbra, och det jag också gör ungefär två gånger per termin, är att jag anordnar klädbytardagar för mig och mina vänner hemma hos mig. Så de lite dyrare plaggen säljer jag iväg, och resten av alla fina plagg som inte spark joy för mig byter jag med någon annan.
 
Om två helger är det dags igen och jag tänkte dela med mig av hur vi gör:
1.Vi börjar med att alla kommer hem till mig, och alla har med något ätbart eller drickbart till fikan, vilket i sig är mysigt.
 
2. Strukturen går till så att vi sätter oss i en ring, vi brukar vara mellan 5-12 personer (och JA, det betyder att  det tar tid och därför sätter jag aldrig en sluttid samt gör mina deltagare medvetna om detta innan de tackar ja till eventet).
 
3. Första rundan:
Väl i ring så brukar vi börja med att alla VISAR UPP sina plagg. Man säger inget om plagget utan bara visar det, ev kan man säga storlek men om alla ska börja dra anektoder om plagget så tar det för lång tid. Alla tar med minst tio plagg.
 
4. När detta är klart, och det tar lite tid, fikar vi och har toapaus och tar luft.
 
5. Andra rundan, då visar vi upp igen och i samma veva så säger man till om man vill ha plagget personen visar upp. Är man själv på plagget så får man det, är man fler så lägger vi det i en hög på golvet.
 
6. När andra rundna är klar så börjar vi prova kläderna som ligger i en hög på golvet, genom ett skicka vidare-system. Jag skickar vidare alla kläder jag inte är intresserad av och provar de jag är intresserad av. 
När alla har provat de de vill så gör vi om samma process; visar upp ett plagg och den som vill ha det får det. Är man fler på de plaggen så kör vi sten sax påse alt är schyssta mot varanfra om vi ser att någon av de har fått en massa kläder och nån annan inget.
 
OM det kommer många och tar för lång tid, så skippa första rundan och kör andra rundan direkt, det brukar vara tidseffektivt.
 
Frågor på det? Hur brukar du ha klädbytardagar?