Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

KLÄDRENSNING!
Hej mina hjärtan! Hur är allt med er? Har veckan startat bra? I hope so! Jag har ju satt igång och rensat igen, om någon mot förmodan missat det 😁.
Jag bestämde mig för att jag ville läsa boken igen och var så noggrann! Jag läste fram till målbilden, gjorde den och sen hade jag tänkt läsa vidare men blev så taggad på att rensa så jag glömde helt bort att fortsätta läsa, vilket gjorde att det blev några missar för mig, haha. Jag som tycker att det är så viktigt att man gör metoden rätt 😂.
Hur som helst, såhär såg det ut från början.
Såhär såg klädhögen ut från början.
Det är ju lätt bli överväldigad eller lägga en värdering i hur mycket eller lite kläder vi har. Jag tränar på att bara vara i det. Det är som det är, let's take it from there, OCH såhär många plagg behövs inte och sparks inte Joy.
Jag underlättade för mig själv genom att börja behålla och ta bort de kläder jag ABSOLUT kände att jag skulle behålla eller göra mig av med. Allt annat la jag åt sidan. Såhär såg det då ut efter första omgången.
Keepers!
Och här är andra högen som var lite oklar.
Mycket fint, but do they spark joy?
Låt mig bara säga att det även står två halvfulla Ikeakassar med kläder som ska skänkas och säljas så det finns massor jag gjort mig av med. Så skönt!

Den Slutgiltiga högen såg ut såhär, och såhär ser det ut i garderoben.

I denna hade jag tidigare en blå, ful Ikeaförvaring och eftersom att jag vill känna mig mer feminin så blev det perfekt att byta ut den mot lite snyggare förvaring.
Det syns inte men till vänster hänger det svart 😁.
HÄR gjorde jag en miss. Jag var fast övertygad om att hon skriver i boken att man ABSOLUT ska hänga allt man kan, så det går jag fokuserat på. EFTER att jag hade gjort min rensning och kom på att jag inte uppdaterad mig på avsnittet om kläder (har ju läst förut men inte detta år hehe) så står det ju att man ska göra HELT tvärtom 😁. VIKA kläderna is the shit. Så jag får göra om den biten.Trots hängningen så blev det MÅNGA galgar över. Då förstår ni hur mycket kläder det var innan!
Angående att hänga kläder så ska man ju enligt metoden göra det som en pil som pekar rakt upp till höger. Alltså längre plagg åt vänster och kortare åt vänster, det ska ge mer energi och göra en gladare. Jag har haft så, och dock valt att göra mer feng shui-inspirerat och färgkoordinera.
Så, första rensningen gjort, säkert kommer jag ta bort flera plagg. Att rensa såhär gör mig också så medveten om vilka typ av plagg jag verkligen skulle behöva, de som skulle underlätta mycket. Typ, enkla, snygga klänningar, att bara dra på sig.

Nu är det dags för skor och väskor! 
Vad har du fått för insikter av din klädrensning?