Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

Om din partner inte vill rensa?
Eller din familj likaväl.

Hej kompis!
Har sett många frågor kring rubriken ovan, många funderingar kring hur göra om ens familj eller partner inte är med på spåret.
Om det tvista dom lärde, och bäst är att fråga i t.ex svenska Facebookgruppen KonMari Sverige hur andra har gjort för att inspireras.
OCH, låt oss börja med, att detta inte är ett makabert problem, utan ett ganska privilegierat sådant, så tar vi ner oss själva på jorden lite 😁

Det viktigaste är ju förstås att DU ALDRIG rensar någon annans prylar. Det enda du tar hand om är dina egna, oavsett eventuell frustration.
Jag har inget universalt svar på exakt vad som funkar för alla, däremot har jag en metod som funkar för mig gällande alla områden; sluta tjata, börja göra själv, gå före och inspirera. Detta gäller inte bara denna metod, utan i alla områden.
Lägg tjatenergin på ditt eget görande istället. Det enda som tjat består av är ditt eget projicerande som du ber någon annan ta ansvar för, så undersök istället vad ditt projicerande har med dig att göra (JA det kan kännas som en käftsmäll och vara asjobbigt i början, OCH it's long lasting och skönare på sikt).
Meditation (alltså att sitta tyst och blunda i valfri tid), en promenad, dusch eller springtur brukar hjälpa mig att "hjärnpausa".

Min partner stöttar mig SJÄLVKLART i det jag tar mig för. Och jag förstår att det inte är självklart för alla, och är det så i din relation eller familj, att ni inte har en stöttande attityd mot varandra, så är det där ni behöver börja. Vill du rensa dina prylar så gör du det, för DIN skull. Mår DU inte bra så mår ingen bra.

Hur funkar det att konmaria i din familj/relation?