Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

Serietips á la rensning!
Hej kompisar!
\n
Efter att förra veckan ha avslutat TIDIYING UP! på Netflix, så var jag sugen på att kika på andra serier kring området. Jag är inte så vänligt inställd till andra rensningsmetoder eller de som bara fokuserar på förvaring, eftersom att det är så annorlunda än denna metod. Som jag förklarat många gånger tidigare så finns det ingen annan RENSNINGSMETOD som KonMari, eftersom att alla andra metoder bara fokuserar på tanke och logik (t.ex. "om du inte använt dessa plagg på en månad så rensa bort!") och eftersom att jag vill bygga ett liv med energi och harmoni så har logik inget att göra där.
\n
 
\n
När det gäller förvaring så är det ju sällan det som är problemet, problemet är att du har för många prylar, så de som bara inriktar sig på förvaring faller platt för mig eftersom att man då bara pratar om symptomet och aldrig kommer ner till kärnan av problemet, vilket i sig är ointressant. Quickfixlösningar för akuta utmaningar, absolut, men inget som håller i längden.
\n
 
\n
SÅ! Med detta ville jag säga att jag ÄNDÅ, gav denna Netflix-serie en chans (mycket skeptisk innan dock).
\n
\n
\n
Nån annan som har sett? 
\n
Där är det rätt ostrukturerat och de drar i väldigt många trådar och rensar och skapar förvaring med hjärnan istället för med känsla för var som ger energi. Det de däremot gör är att de kommer åt de underliggande utmaningarna hos deltagarna som är med, och undersöker varför de har skapat sitt kaos in the first place. Personlig utveckling deluxe och deltagarna utmanas och växer, vilket jag gillar.
\n
I programmet så får man först se allt kaosartat hemma, sen ska familjen packa och leva utan sinas saker i två veckor. Insikter, insikter, insikter får familjen både under packningens gång och när de lever utan sina prylar. Kreativitet och kommunikation är många av resultaten.
\n
 
\n
Efter två veckor får de gå in i en storage där alla prylar är samlade, och de ska då välja att behålla 25% av allt de äger. Inte med metoden "spark joy" som Marie Kondo kör med, utan bara... välja. När de sen kommer hem så har en snickare gjoert om vissa rum och byggt visa möbler igen så att de får ett väl fungerande hem.
\n
 
\n
Jag vet inte vad jag ska tycka om programmet, det är väldigt amerikanskt och hårt klippt, och hjälper inte direkt mig som privatperson, till skillnad från Marie Kondos serie där jag kan implementera rensningen direkt och där familjerna gör allt själva. Däremot gillar jag att de visar en djupare problematik hos deltagarna, alltså att kärnan egentlgen inte har med själva prylarna att göra utan med någon helt annat som handlar om personerna själva. Vilket det ju ofta gör, det handlar om vårt inre, våra tankar, perspektiv, limited beliefs och liknande.
\n
 
\n
Har du sett programmet? Vad tar du med dig? Vad är dina åsikter? Berätta gärna!
\n