Designa ditt liv med Konmari - life changing magic

Vad händer om du sänker din prylribba?
Hej kompis!
Just nu gör jag ett självcoachningsprogram online där vi går igenom olika processer för att designa våra egna liv och göra oss av med gamla mindsets kring normer och dylikt. Där tar läraren upp något som jag tycker är väldigt intressant och som har att göra lite med med det vi gör i konmariandet, nämligen Maslows behovstrappa. Hear me out!
Bildresultat för maslows behovstrappa
Angående steg 1, FYSISKA BEHOV, så ställer coachen frågan "Vilken ribba har du lagt för dina fysiska behov, och kan du sänka den?". Rent konkret betyder det att vissa av oss behöver två fulla frysar för att känna oss lugna, medan andras fysiska behov är tillfredsställda om de är mätta just nu. Det finns inget rätt eller fel utan är bara olika, och jag tänker lite på det här kring saker också.
 
Nåt jag har märkt med konmarimetoden är att jag blir mer och mer tryggare i mig själv ju mer jag rensar. Jag släpper kontrollen och börjar lita mer på mig själv. Om jag vill ha eller tror att jag behöver något så reflekterar jag kring vad .det handlar om EGENTLIGEN. Sen tränar jag på att inte lägga någon värdering i det, utan bara se det som ett undersökande.
 
För att ta ett till konkret exempel så kan vi titta på steg 3, SOCIALA BEHOV. Hur mycket behöver du av det för att känna dig tillfreds? Kan du hänga ensam med dig själv eller behöver du hänga med folk hela tiden och ha många vänner?
Grunden i detta är ordet BEHÖVER. Ju mer vi behöver utifrån desto mindre, tänker jag, har vi i oss själva. Det behöver inte vara en sanning för Dig, och det är så jag väljer att förhålla mig till det när det gäller MIG. Jag vill kunna stå stark i mig själv och inte behöva tusen polare eller tre nya bilar för att känna mig tillfreds med livet.
Och kan vi sänka ribban? Vad skulle hända om du lärde dig känna trygghet med EN full frys istället för två? Med EN ensamkväll istället för noll? 
 
Vad tänker du kring det här, och vilka insikter dyker upp för dig? Vilka behov och drivkrafter ligger bakom din konsumtion? Reflektera gärna och dela med dig i kommentarsfältet <3.